Vulvodynian hoito

Tässä vaiheessa haluat varmaan kiihkeästi tietää vulvodynian hoidosta ja siitä miten hyvin eri hoidot vaikuttavat. Koska vulvodynian tarkkaa syytä ja syntymekanismia ei vielä tunneta tarkkaan, ei sen hoitamiseen ole pystytty vielä kehittämään täsmällistä, kaikkien tahojen hyväksymää, parantavaa hoitoa. Hoito onkin usein pitkäaikaista ja vaikeasti ennustettavaa. Hoitoa annetaan usein myös melko vähäisen näytön perusteella, eli sen vaikuttavuudesta ei ole paljon tutkittua, varmaa tietoa. (1, 10, 20)

Vulvodynia on tila, joka voi vaihdella huomattavasti eri ihmisillä. Tästä syystä myös vulvodynian hoidot tehoavat yksilöllisesti eri ihmisillä. Ainoastaan kokeilemalla eri hoitoja, voit selvittää niiden toimivuutta omalta osaltasi.

Vulvodynian hoidossa on edellä mainitusta huolimatta olemassa joitakin linjauksia. Tässä oppaassa hoidot on erotettu lääketieteellisiin ja vaihtoehtoisiin hoitomenetelmiin. Lisäksi oppaassa annetaan itsehoitovinkkejä.


TÄSSÄ OSIOSSA:

Tämän sivun kommentit RSS-syötteenä

KOMMENTOI JA KESKUSTELE!

Kerro kokemuksistasi, keskustele, ehdota uutta sisältöä! Ylläpitäjä tarkistaa kaikki kommentit ennen julkaisemista. Sähköpostiosoitettasi ei koskaan julkaista tai jaeta eteenpäin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *