Kylmät jalat ja lämmin sydän?

Onko sinulla usein kylmät kädet ja jalat?

Ääreisverenkierron häiriöt ovat naisilla melko yleisiä. Hoikkuus, alhainen verenpaine, perinnöllinen taipumus, tupakointi ja liikkumattomuus voivat olla joitakin syitä ilmiön taustalla.

Mitä merkitystä tällä on vulvodyniaan liittyen? saatat kysyä. Ei sillä virallisesti olekaan. Käytännön kokemukset sen sijaan ovat osoittaneet, että sillä on merkitystä. Erityisesti vulvodyniapotilaita piinaaviin virtsatieoireisiin liittyen. Vulvodyniaan liittyvissä ärsytysoireissa, joissa ei ole kyse tulehduksesta, syypää saattaa olla hermotoiminnan häiriintyminen ja sen aiheuttamat tunto-oireet.

Kylmät jalat ovat jotenkin sidoksissa virtsaoireiden, kuten ärsytyksen ja kirvelyn, tuntemuksiin. En väitä että kylmät jalat aiheuttavat oireita, mutta monet ovat huomanneet yhteyden näiden kahden välillä. Mitä kylmemmät jalat, sitä ärhäkämmät oireet.

Pidä siis huolta ääreisverenkierrostasi säännöllisellä liikunnalla ja esimerkiksi taukojumpalla ollessasi pidempiä aikoja paikallaan. Pidä jalat lämpiminä. Vältä kylmiä lattioita, pidä jalat kuivana ja käytä villasukkia. Istuessasi tietokoneen äärellä voit pitää jalkoja ajoittain piikkimaton päällä. Se edistää verenkiertoa.

Ensiavuksi virtsatieoireiden yllättäessä; ryömi vällyjen väliin, ota mielellään kissa tai koira kainaloon lohduttamaan, laita jalkaan mahdollisimman lämpimät sukat, tehosta lämpövaikutusta kuumavesipullolla tai jyväpussilla, ja nauti lämmintä juomaa.

Lämpimin talviterveisin,

Niini/VDopas

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *