Kuinka tärkeää sinun hyvinvointisi on?

Jos listaat tärkeitä asioita elämässäsi, minkä sijan sinun henkilökohtainen seksuaalinen hyvinvointisi ja tyytyväisyytesi saa? Onko se edes listalla? Ehkä se on viimeisenä. Kaikki muu on tärkeämpää, työ, koulutus, parisuhde, lapset, harrastukset, arjen pyörittäminen jne. Ehkä kiinnität lemmikkienkin hyvinvointiin paljon enemmän aikaa ja energiaa kuin sinun omaasi. Tietenkin on tärkeää pitää huoli oman perheen jäsenten hyvinvoinnista parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta huomioitko itseäsi yhtä paljon kuin muita?

Kuka on vastuussa sinun seksuaalisesta hyvinvoinnistasi? Onko se puoliso? Lääkäri tai terapeutti?

Jos kärsit vulvodyniasta ja haet apua esimerkiksi lääkäriltä, fysioterapeutilla, seksuaaliterapiassa tai muualla, mikä on motivoinut sinua siihen? Haluatko itse voida paremmin ja nauttia omasta seksuaalisuudestasi parhaalla mahdollisella tavalla, vai onko motivaationa kumppanin tyytyväisyys (tai tyytymättömyys) ja pelko siitä että hän kyllästyy ja tekee jotain peruuttamatonta?

Uskon vahvasti siihen, että kaiken toimivan ja tuloksellisen hoidon ja terapian edellytyksenä on vahva oma motivaatio. Että haluaa apua oman itsesnsä vuoksi, ja se edellyttää myös, että omaa tarpeeksi voimavaroja ja että saa apua juuri omista lähtökohdista ja itselle oikeaan aikaan. Jos joku ulkopuolinen tulee kertomaan miten sinun pitää toimia jotta parannut ja koko prosessi on jonkun toisen käsissä, tulokset tuskin ovat pysyviä, eikä energia riitä niiden ylläpitämiseen. Koska oliko se niin, että kaikki muu oli sittenkin tärkeämpää?

Vulvodyniaa sairastavan pitäisi olla valmis satsaamaan sekä aikaa ja vaivaa, että usein ikävä kyllä myös jonkin verran varoja oman hyvinvoinnin eteen. Mihin sinä olet valmis? Ota vastuu paranemisesta omiin käsiisi ja nosta itsesi ja oma hyvinvointisi sieltä listan hänniltä kärkisijoille. Nouse barrikadeille taistelussa vulvodyniaa vastaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *