Vdopas uudistui

Alkuperäinen Vdopas valmistui seitsemän vuotta sitten kätilöopintojeni päätteeksi. Ajatus oppaan uudistamisesta on ollut mielessäni jo monta vuotta. Seksuaalineuvojaopintoni, jotka päättyivät tänä keväänä, antoivat tälle uudistustyölle vihdoin mahdollisuuden. Uusittu opas on näiden opintojeni lopputyö.

Halusin tehdä oppaasta helpommin luettavan ja selkeän. Lisäksi halusin uuteen oppaaseen enemmän käytännön tietoa ja vinkkejä, joita uudet osiot Hiivan hoito, Ruokavalio ja lisäravinteet, Mindfulness ja Hormonit ja ehkäisy sisältävät runsaasti. Aiheita, joita oli jo aiemmassa oppaassa, on päivitetty ja täydennetty. Kirjoitin myös erillisen osion Kumppanille. Uusi opas on toivottavasti myös miellyttävämpi silmälle, sillä lisäsin kuvia ja muutin oppaan ulkoasua.

Iso muutos entiseen, on oppaaseen lisätty Ajankohtaista-osio, joka on blogi-tyylinen. Blogissa julkaistaan mielipiteitä, vinkkejä, neuvoja, tuotetietoa sekä uutta tutkimustietoa vulvodyniaan liittyvistä ja sivuavista aiheista. Tarkoituksena on myös tuoda esiin vulvodynian kanssa kosketuksissa olevien ihmisten kokemuksia ja ajatuksia Vieraskynä-kirjoituksina. Niissä voi kuka tahansa kiinnostunut tarjoutua kertomaan oman tarinansa tai jakamaan tietämystään. Kirjoituksen voi myös julkaista nimimerkillä.

Keskustelu ja kommentointi on keskitetty Osallistu-sivulle. Siellä voi käydä keskustelua ja jakaa kokemuksia muiden lukijoiden kanssa. Palautetta ja ehdotuksia oppaan kehittämiseksi voi myös antaa erillisellä lomakkeella.

Toivon että Te, rakkaat lukijat, löydätte uudesta oppaasta tarvitsemaanne tietoa ja apua. Yhdessä voimme parantaa vulvodyniasta kärsivien elämää täällä Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *